Mini cursus "Angsten overwinnen" 

Deel 3

In de vorige twee video’s heb ik jou tips gegeven om jou te helpen je angsten te leren herkennen en deze toe te laten. Ik wil het nog een keer extra benadrukken: druk je angsten niet weg. Alles wat wij onderdrukken wordt alleen maar groter en komt een keer als een vulkaan op tafel. Als jij je angsten durft toe te laten… de energie die daarvan vrij komt, bouwt aan jouw eigenschap MOED.


Vandaag heb ik een opdracht voor jou:

Pak een stuk papier en maak een lijst van je angsten, als zijnde een ladder waarvan de onderste trede je kleinste en de hoogste trede je grootste angst is.

Bv: Ik ben bang om mij met koud water te douchen. Ik ben bang vieze dingen aan te raken (sommige mensen hebben zelfs smetvrees), of zijn doodsbang voor spinnen.

Ik ben bang ....…nu jij.

Dan begin je vanaf het begin je angsten om te vormen. Als je bang ben om met koud water te douchen, probeer dit uit. Het zal je uiteindelijk veel energie geven, veel vreugde. Ik heb het  zelf ook gedaan:) 

Als je bang ben om te veel aandacht te krijgen, ga voor een groep mensen staan en vertel iets wat je wilt vertellen,... En voel hoe dat voor je voelt; leren mag en het hoeft niet perfect.

Op deze manier leer je uit de comfortzone te stappen en één voor één je angsten te overwinnen.

De angst is onze meest slechtste adviseur. Dus doe het 180 graden om.

Als jij door de angst die jouw ontwikkeling remt, heen gaat, daarachter zit de creatieve energie, die zich verbindt met jouw transformatie energie en dan zijn er wonderbaarlijke dingen mogelijk (Daniel Jordan). Daardoor kom je in je kracht.

 Ook dit is een proces, dus mijn advies is nogmaals dat je met je kleinste angst begint. Heb je deze overwonnen, dan geeft dit zo veel vreugde dat je met nieuwe moed aan je tweede begint.

 

Jouw wezenlijke ik is als jij die kracht voelt, en niet de angst.


Ik wens je heel veel succes met deze opdracht. En heel veel plezier 😊 !

Ik ben benieuwd wat jouw ervaringen zijn. Deel ze gerust met mij door het contactformulier in te vullen of door mij een email te sturen. 

Hartelijk dank voor jouw vertrouwen,

Wil je weten hoe ik je verder kan helpen?

Boek dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij.

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Tuurlijk, Natasha!'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacyverklaring.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.